menu
Vyhledat

Tělocvik na dračí lodi

Projet se na dračí lodi po Opatovickém rybníku bylo pro studenty čtvrtého ročníku vítaným zpestřením hodiny tělesné výchovy. Díky pandemii totiž přišli o sportovně-turistický kurz. Již dříve si vyzkoušeli jízdu na kanoi po Světě, ale pádlovat za zvuku bubnů je něco úplně jiného.

Třída 4CR nasedla v úterý 7. 9. 2021 na kola a vyrazila do rekreačního centra Doubí. Někteří s nadšením, jiní s obavami. Zde na ně čekal instruktor a dračí loď  Satanů z Doubí. Po nezbytném proškolení každý obdržel pádlo a záchrannou vestu. Nyní již mohli společnými silami přesunout dračí loď ze souše na vodu - není to žádná legrace, váží totiž okolo 250 kg. Naskládat se do lodi pak také dalo trochu zabrat.

Na příď usedla Tereza Ďurčová (netušíc, co ji čeká), aby zastávala nejzodpovědnější funkci – bubeníka. Jelikož tempo udávají první dva háčci, musela se přizpůsobit ona jim, nikoli naopak. Ostatní pak pádlovali v rytmu bubnování. Nebo se o to alespoň snažili. Voda stříkala všude kolem, slunce pálilo. Sjednotit se a pádlovat nastejno bylo namáhavým oříškem. Bylo nutné udělat i pár přestávek. Naštěstí nebylo nutné křičet „muž/žena přes palubu“.

Po hodinovém kroužení po „Opaťáku“ vystoupili studenti z lodi mokří jako vodníci a na kolech se se skvělou náladou vydali zpět do školy. Možná je ještě teď bolí ruce, když si vzpomenou, jak pádlovali. Ale když se jich zeptáte, řeknou vám všichni, že to byl super zážitek.

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout