menu
Vyhledat

Mladý módní návrhář - Jihlava 2015

Ve čtvrtek 3.prosince 2015 se studenti oboru Modelářství a návrhářství oděvů v Jihlavě navštívili celostátní soutěže Mladý módní návrhář. Jako každý rok i letos s sebou vezli několik soutěžních kolekcí, z nichž se nejúspěšnější stala kolekce TONAK.

Soutěž Mladý módní tvůrce ČR byla původně určena pro žáky oděvních a textilních středních škol ČR. Tato soutěž se konala nejprve v Liberci, Praze a Pardubicích. Od roku 1998 se soutěž Mladý módní tvůrce pořádá v Jihlavě. V roce 2009 byly mezi soutěžní obory MMT ČR zařazeny soutěže kadeřnické a kosmetické tvorby. Této soutěže se účastní i žáci ze zahraničí – Slovenska, Rakouska. Celá soutěž MMT ČR se pořádá za podpory MŠMT a sponzorů. V soutěžním oboru Oděvní tvorba bylo letos vyhlášeno 7 kategorií.

V kategorii TONAK se studenti z naší školy umístili na 1. místě. Vytvořili pět klobouků, využili efektu kontrastu bílé a černé a zároveň kontrastu jemných květů a ostrých tvarů origamů. Zdobné prvky, kterých bylo celkem 906, byly vyhotoveny z papíru velmi zdlouhavou technikou přesného skládání a lepení tvarů.

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout