menu
Vyhledat

Výsledky Studentských voleb do Evropského parlamentu 2019

Studentské volby probíhaly ve dnech 7. a 9. května 2019, zúčastnilo se jich 246 škol – 134 gymnázií, 90 středních odborných škol (SOŠ) a 22 učilišť (SOU). Odevzdáno bylo celkem 18 758 platných hlasovacích lístků.

Agentura Kantar Millward Brown vyhodnocuje výsledky za celou Českou republiku i za jednotlivé kraje. Porovnává i počty odevzdaných hlasů podle jednotlivých typů škol. Výsledky jednotlivých škol nejsou publikovány. První místo obsadila Česká pirátská strana s 24,48 % hlasy, druhé místo zaujali STAROSTOVÉ (STAN) s regionálními partnery a TOP 09 s 12 %, jako třetí se umístila strana ANO, vytrolíme europarlament. Podrobné informace můžete nalézt na webových stránkách www.jsns.cz/studentske-volby-vysledky.

V budově Táboritská odevzdalo svůj hlas 63 studentů oborů Cestovní ruch a Modelářství a návrhářství oděvů a 33 učňů oboru Ošetřovatel. Počet voličů byl nižší než předchozí roky, protože se čtvrté ročníky připravují na ústní maturitu a někteří studenti z ostatních ročníků vypomáhají na Anifilmu. Výsledky na prvních třech místech byly obdobné jako v celé republice – jednoznačně vyhrála Česká pirátská strana, více hlasů dostala i Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT. Zajímavostí je, že za Jihočeský kraj jsme byli jediní zástupci SOU, kteří se studentských voleb zúčastnili!

Volební komise ve složení Denisa Krupková, Renata Bednářová a Anežka Pecháčková dohlížela na korektnost voleb. Děkujeme všem, kteří se voleb účastnili. Studentské volby přispívají k tomu, že se mladí lidé více zapojují do občanského života. Přesto v ČR chodí k volbám o 10-15 % méně voličů než v zemích Evropské unie.

 

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout