menu
Vyhledat

Poznávací zájezd do SKOTSKA - 7. - 14. 6. 2024

Poznávání jiné kultury, zvyků, tradic a procvičování cizího jazyka zažili studentky a studenti z různých tříd a oborů v rámci školního zájezdu do Skotska se zastávkou v Nizozemí.

A co jsme navštívili?

DEN 1.- Odjezd od školy a noční přejezd Německem do Nizozemí

DEN 2. - prohlídka skanzenu ZAANSE SCHANS - výroba dřeváků, typické větrné mlýny, ochutnávka sýrů, odpoledne přejezd do přístavu Ijmuiden, nalodění a plavba přes Severní moře do Newcastlu

DEN 3.- BAMBURGH CASTLE - procházka po pláži a písečných dunách, palác LINLITHGOW PALACE, zastávka u technické pozoruhodnosti FALKIRK WHEEL, večer ubytování v hostitelských rodinách

DEN 4.- WALLACE MONUMENT, STIRLING CASTLE - prohlídka, přejezd do oblasti THE TROSSACHS - výlet stoletým parníkem Sir Walter Scott po jezeře LOCH KATRINE.

DEN 5.- přes RANNOCH MOOR - největší skotské vřesoviště, přejezd do nejkrásnějšího skotského údolí GLENCOE. Zastávka ve FORT WILLIAMU u soustavy zdymadel Neptune's Staircase s vyhlídkou na BEN NEVIS. Odpoledne zřícenina hradu URQUHART CASTLE na břehu jezera LOCH NESS, zpět přes Grampian Mountains k rodinám.

DEN 6. - ROSSLYN CHAPEL, EDINBURGH CASTLE - prohlídka hradu s bohatou historií a korunovačními klenoty. Procházka po ROYAL MILE ke chrámu ST. GILES. Odpočinek v úžasném parku s vyhlídkou na hrad. Nákupy suvenýrů na Princess Street.

DEN 7. - zastávka ve známém kovářství GRETNA GREEN, prohlídka římské vojenské pevnosti HOUSESTEADS, odpoledne nalodění na trajekt a přes noc přeplutí do Nizozemí.

DEN 8. – šťastně jsme se vrátili přes Nizozemí a Německo do České republiky.

Text a foto: Šárka Vrchotová

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout