O školePro studentyPro zájemce o studium

Aktuálně

Vzdělání a řemeslo

Ve dnech 7. - 9. 11. jsme se zúčastnili výstavy Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích...

Odborná exkurze do Vídně

24. října se studenti uměleckých oborů z Vrchlického ulice vydali na odbornou exkurzi do vídeňské galerie Albertinum, která pořádala výstavu světoznámého impresionistického malíře Clauda Moneta.

Projekt EduTex

V rámci projektu EduTex, na kterém spolupracujeme s JHK navštívili studenti 1MN a 2MN firmy Blaudruckerei Wagner a Leinenweberei Vieböck...

Zobrazit všechny aktuality >>

80 let ÚMEZu

OA, SOŠ a SOU, Třeboň v letošním roce slaví 80 let od svého založení.
6. dubna 2018 proběhne slavnostní připomenutí kulatého výročí za účasti významných hostů.
7. dubna 2018 se bude konat den otevřených dveří pro všechny absolventy a to nejen pro absolventy bývalého SOU zemědělského (Úmezu), ale i pro absolventy všech připojených škol, tzn. ISŠ sklářské z Chlumu u Třeboně, SPŠ oděvní Třeboň a Obchodní akademie Třeboň.
Původní „Živnostenská pokračovací škola v Třeboni“ zahájila výuku v nové budově v roce 1938. V průběhu let škola vyučovala celou řadu učebních oborů. V roce 1950 přešla pod Ústředí pro mechanizaci zemědělství(ÚMEZ) a začala se specializovat na technické obory jako např. Zámečník, Strojní zámečník a Traktorista – opravář. Později se výuka soustředila na obory Opravář zemědělských strojů a Automechanik.
Předchozí oslava se konala při 70. výročí školy v roce 2008, kdy byl vydán i almanach s absolventy školy od roku 1952. V rámci letošních oslav bude vydán almanach, který zmapuje posledních 10let.
OA, SOŠ a SOU, Třeboň jako jediná na jihu Čech poskytuje absolventům základních škol vzdělání ve sklářských oborech zušlechťování skla (broušení a malba skla) a v modelářství a návrhářství oděvů. Kromě tříletých učebních oborů mohou žáci se zájmem o výtvarnictví vystudovat čtyřletý učební obor s maturitou Uměleckořemeslné zpracování skla. Od roku 2011 také tříletý obor Výrobce bižuterie a dekorativních předmětů.
Dílny pro výuku oboru opravář zemědělských strojů a automechanik byly vybaveny novou technikou pro diagnostiku automobilů a traktorů, novými CNC obráběcími stroji, sadami nového montážního a demontážního nářadí, dále proběhla rekonstrukce domova mládeže na Táboritské ulici, obměna a posílení počítačového vybavení, obměna vozového parku pro autoškolu a dalšího zařízení pro moderní výuku.
Škola se neustále snaží o kvalitní vzdělávání studentů a to jak po materiální tak i personální stránce. Všechno je to dílem kvalitního a stmeleného kolektivu všech pracovníků školy. Přejeme škole jen to nejlepší, aby pokračovala v nastaveném trendu ještě spoustu dalších desetiletí.
Všechny zájemce a absolventy zveme na prohlídku školy dne 7. 4. 2018 od 8,00 do 15,00 hodin.

Partneři naší školy:

Prym Consumer Czech RepublicNetkatalog - ověřená firmaKagawa university JapanSchulzentrum GmündZemědělská škola – Pôdohospodárska školaELECsprutcamProjekt UNIV2trentoeatonSUPŠ BechyněOPVK
Kontakty | Soutěže | Projekty | Akce školy | Prodejna výrobků | PRO RODIČE | Školní jídelna | 80 let školy