O školePro studentyPro zájemce o studium

Aktuálně

Italští přátelé opět hosty naší školy

V neděli 7. dubna k nám již po třinácté přijeli na týdenní výměnný pobyt italští studenti z Liceo artistico Alessandro Vittoria Trento...

>> více

Škola bez hranic

Druhou vzájemnou návštěvou partnerské školy v Grafenau pokračoval projekt Škola bez hranic...

>> více

Vzdělávací programy ICEJ na naší škole pokračují

V minulém týdnu paní lektorka Monika Slunečková probrala se třídou 1. N nástavbového studia velmi obtížné téma DÁ SE TEĎ VŮBEC NĚCO DĚLAT?...

>> více
Zobrazit všechny aktuality >>

Italští přátelé opět hosty naší školy

V neděli 7. dubna k nám již po třinácté přijeli na týdenní výměnný pobyt italští studenti z Liceo artistico Alessandro Vittoria Trento. První výměna studentů se uskutečnila v roce 2007. Během všech pobytů si u nás základy malování a broušení skla vyzkoušelo víc než 150 mladých Italů. V posledních letech k těmto tradičním technikám přibyla ještě možnost vyzkoušet si výrobu vinuté perly.
Letošní program v dílnách mají studenti zpestřený prohlídkou Třeboně, Českého Krumlova a jeho zámku, návštěvou lázní Aurora či návštěvou Českých Budějovic. Průvodci jim budou žáci naší školy, kteří s nimi mohou konverzovat nejen anglicky či německy, ale díky kurzu italštiny i v jejich rodném jazyce.
V Trentu jsou nyní všichni studenti prvního ročníku oboru Výtvarné zpracování skla. Také oni získávají nové pracovní zkušenosti - tvoří mozaiky a barevné smalty.
O své dojmy se dozajista po příjezdu zpět podělí s námi všemi prostřednictvím školních stránek i facebooku.

 

Partneři naší školy:

Prym Consumer Czech RepublicNetkatalog - ověřená firmaKagawa university JapanSchulzentrum GmündZemědělská škola – Pôdohospodárska školaELECsprutcamProjekt UNIV2trentoeatonSUPŠ BechyněOPVK
Kontakty | Soutěže | Projekty | Akce školy | Prodejna výrobků | PRO RODIČE | Školní jídelna | Sklářské sympozium
© OA, SOŠ a SOU Třeboň 2012
Webdesign inoWeb, tvorba webových stránek na zakázku
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím